E-faktura

Elektronisk faktura är ett smidigt betalsätt som dessutom är bra för miljön då det minskar pappersanvändandet. Det kostar inget extra och fakturan kommer direkt till din internetbank.

Med e-faktura finns fakturaspecifikationen med som vanligt. Samtliga uppgifter, såsom OCR-nummer, förfallodatum, vårt bankgironummer och belopp, är fylls i automatiskt hos din internetbank och kan inte bli fel. Det enda du behöver göra är att godkänna med ett klick, så ser banken till att fakturan blir betald i tid.

Fördelar med elektronisk faktura

  • Du behöver aldrig oroa dig för att fakturan kommer bort på posten eller att du ska slå in fel belopp eller OCR-nummer.
  • Du kan ha koll på dina fakturor var du än befinner dig – du behöver bara en internetansluten dator och din Internetbank.
  • Fakturorna kan arkiveras i din dator eller skrivas ut.
  • Du sparar på miljön eftersom det inte skrivs ut en pappersfaktura som ska transporteras hem till dig.
  • Du får fakturan ett par dagar tidigare i månaden än när du får pappersfaktura, eftersom den inte ska skrivas ut och postas.

Anmäl dig i din internetbank redan idag!

OBS! Anmälan ger e-faktura på alla dina abonnemang (el och bredband) med Borås Elnät som betalningsmottagare, bg 5061-0229.

Även avanmälan av e-faktura gör du i din internetbank.

E-faktura + Autogiro

Den mest praktiska lösningen är att kombinera dessa två betalningssätt! Du får då fakturaspecifikationen till din internetbank, men behöver inte lägga upp fakturan för betalning då den automatiskt kommer att bli betald genom autogirot på förfallodagen. Du anmäler dig i internetbanken.

Utskrift